Naslovna Društvo Zaposlenik Nusretovog restorana oborio skupocjeni odrezak na pod pa „hladno“ nastavio gdje...

Zaposlenik Nusretovog restorana oborio skupocjeni odrezak na pod pa „hladno“ nastavio gdje je stao

0

Poznati turski kuhar i mesar Nusret Gokce vlasnik je lanca restorana poznatih po „paprenim“ cijenama. Stoga, mnoge je iznenadio potez jednog zaposlenika koji je nastavio neometano raditi nakon što je oborio čuveni odrezak na pod.

Nusretovi restorani česta su tema na društvenim mrežama, a posjetitelji uglavnom negoduju zbog iznimno visokih cijena. Ipak, oni su nesumnjivo i velika atrakcija te ga mnogi odluče, makar jednom, posjetiti.Jedan od gostiju nije se mogao pomiriti sa činjenicom koliko jednostavno je zaposlenik restorana u Istanbulu „prešao preko činjenice“ da mu je odrezak čija se cijena kreće i do 270 dolara ispao na pod.

Na snimci koju je podijelio na TikToku, pred konobarom su se na drvenim daskama našla tri odreska koje je trebao izrezati. Nakon što mu je s jednim to prošlo uspješno, posvetio se i drugom, međutim naglim pokretima i na trenutak skrenuvši pogled, uspio je oboriti treći odrezak na pod.

Ipak, po reakciji konobara, ispalo je kao da ga to nije previše dotaklo, budući da je vrlo brzo nastavio gdje je stao.

Oborenom odresku ubrzo je pritekao „u pomoć“ drugi konobar, koji ga je podigao s poda, a što je dalje učinio s njim – bacio u smeće nešto što vrijedi kao nečija cijela plaća ili, po komentarima drugih, „oprao ga i poslužio nekom drugom“, pitanje je čiji bi odgovor mnoge zanimao.

Na objavi koja je već prikupila preko 700.000 pregleda, stizale su brojne reakcije.

„Znači, dvaput je naplatio odrezak koji je pao…“, našalio se neko, dok se drugi pridružio napisavši: „Ja sam kuhar i sve što smo uradili je oprali ga i vratili na roštilj da ispari voda. Hvala“.

Neko je odlučio i posavjetovati posjetitelje restorana: „Ako želite dobru hranu, nemojte slijediti gomilu. Postoji stotine boljih opcija za dobru hranu, bez obzira na cjenovni rang“, napisao je neko.

Posljednji restoran Nusret je otvorio u Los Angelesu krajem februara, a onaj u Londonu nedavno je na Tripadvisoru rangiran među najgorim zauzevši poziciju broj 17.418 uz niz kritika posjetitelja koji smatraju da hrana ne zavrjeđuje ove cijene.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube