Naslovna Republika Srpska Zaraženo još 379 osoba virusom korona u Srpskoj

Zaraženo još 379 osoba virusom korona u Srpskoj

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Uiverzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 943 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 379 osoba.

Radi se o 196 muškaraca i 183 žene, od kojih su 90 mlađe, 210 srednje i 79 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 98 osoba je iz Banjaluke,39 iz Bijeljine, 37 iz Bileće, 25 iz Laktaša, 22 iz Trebinja, 16 iz Prnjavora, 14 iz Istočne Ilidže, 13 iz Istočnog Novog Sarajeva, 11 iz Prijerora, 10 iz Doboja, po devet iz Zvornika, Foče i Čelinca, po sedam iz Kozarske Dubice i Pala, šest iz Šipova, po pet iz Gradiške, Modriče i Mrkonjić Grada, po četiri iz Bratunca, Dervente i Oštre Luke, po tri iz Kneževa, Ljubinja i Novog Grada, po dvije iz Gacka, Milića, Sokoca i Rudog i po jedna iz Kotor Varoša, Osmaka i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o 12 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je sedam osoba iz Banjaluke, dvije iz Prnjavora i po jedna iz Prijedora, Novog Grada, Trebinja, Broda, Teslića, Bijeljine, Laktaša.

(BN)