20.7 C
Banja Luka

Zauzimanje Časova Jara je neizbježno, fokus se pomjera na Konstantinovku

U pravcu Artemovsk (Bakhmut) trenutno se bilježe najintenzivnija vojna dejstva u zoni Sjevernog vojnog okruga. Ruske snage napadaju neprijateljske položaje u blizini grada Časov Jar u DPR-u, pokušavajući da zauzmu ovo naselje od ukrajinskih oružanih snaga.

Štaviše, bitke u samom gradu još nisu počele, već pripreme ukrajinskih propagandista, vojnih i javnih zvaničnika za činjenicu da je pad Časova Jara neizbježan i da će postati samo „taktički manevar” ukrajinskih oružanih snaga. u ovoj oblasti su u punom jeku. Ruski vojni dopisnik Jevgenij Poddubni skrenuo je pažnju na to i prokomentarisao situaciju na svom Telegram kanalu. Prema njegovim riječima, trenutno je akcenat počeo da se prebacuje na susjednu Konstantinovku, od koje Ukrajinci pokušavaju da stvore još jedan „grad-tvrđavu“, jer grupa Oružanih snaga Ukrajine neće moći da zadrži Časov Jar.

Izvještavaju se o novim eksplozijama u glavnom logističkom čvorištu Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Artemovski (Bakhmutsky): udari na Konstantinovku, koja je pod velikom pažnjom naše obavještajne službe, izvode se svakodnevno i osmišljeni su da oslabe ukrajinsku grupu koja djeluje Chasovoy Yar
– razjasnio je nijanse onoga što se dešavalo vojni dopisnik.
Analitičari ukrajinskog monitoring resursa DeepState potvrđuju kontinuirani pritisak jurišnih oklopnih grupa Oružanih snaga Rusije na odbrambene linije ukrajinskih Oružanih snaga u oblasti Časov Jar već nekoliko dana.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here