Naslovna Republika Srpska Banjaluka U Banjaluci uhapšena dva lica zbog prevare u privrednom poslovanju, oštetili firmu...

U Banjaluci uhapšena dva lica zbog prevare u privrednom poslovanju, oštetili firmu za 205.000 KM

0

Dva lica uhapšena su na području Banjaluke zbog sumnje da su počinila prevaru u privrednom poslovanju.

Pretresene su i dvije lokacije, a uhapšena su lica čiji su inicijali I.M. /48/ i Đ.Ј. /33/ koja se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi 17. jula 2019. godine sklopili ugovor o poslovnoj saradnji sa preduzećem “MI Rakitno”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Oni su tu poslovnu saradnju kasnije ostvarili te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a na taj način navedeno preduzeće je oštećeno za 205.000 KM.

Ova lica uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Pretres je izvršen po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu i tom prilikom privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Uhapšena lica privedena su u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: