20.7 C
Banja Luka

Vučić ponudio pomoć za završetak Sabornog hrama u Mostaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnje posjete manastiru Žitomislić ponudio je pomoć ovoj svetinji i Sabornoj crkvi u Mostaru, ukoliko to zatreba.

Vučić, koji je manastir posjetio sa predsjednikom i premijerom Srpske Miloradom Dodikom i Radovanom Viškovićem, rekao je da je ponosan na srpsko kulturno i vjersko nasljeđe i na ono što može da se vidi u Muzeju Žitomislić.

On je izrazio nadu da će Srbi u Mostaru biti složniji i da će podrška koja im se pruži pomoći njihov opstanak.

Vučić je rekao je delegacija Srbije donijela malu pomoć i da će sa NJegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, koji ih je dočekao, uskoro razgovarati o Sabornoj crkvi u Mostaru.

“Tu smo uložili velike novce i očigledno ćemo morati još da uložimo da bi to bio jedan izuzetan objekat koji može dugo da se koristi i koji može da bude samoodrživ”, dodao je Vučić.

Vladika Dimitrije rekao je da očekuje pomoć za izgradnju Sabornog hrama u Mostaru jer je, kako kaže, ovoj generaciji Srba u Mostaru dužnost da obnove taj hram i da se time stavi pečat i na povratak srpskog naroda u dolinu Neretve.

“Dok hram nije završen i taj naš povratak je nedovršen. Nadam se pomoći. Oba predsjednika uvijek pomažu i radostan sam što je predsjednik Srbije prvi put u Žitomisliću”, dodao je vladika Dimitrije.

U manastiru Žitomislić zvaničnike je dočekao i iguman manastira Danilo sa mostarskim sveštenstvom.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here