Naslovna Sport Završena ABA liga: Zvezda pokorila Balkan

Završena ABA liga: Zvezda pokorila Balkan

Slavi se peta titula pred punim tribinama, kakva kulminacija sezone uz overenu novu ulaznicu za Evroligu

“Svuda grmi okolo, naša pesma ponovo…”

Tresla se dvorana Aleksandar Nikolić do temelja dok je na semafor odbrojavao poslednje sekunde jer je Crvena zvezda postala šampion Jadranske lige po peti put u svojoj istoriji! Četvrti put sa Dejanom Radonjićem na klupi. Posle duge, teške i iscrpljujuće finalne serije ponovo je rezultat prevagnuo na stranu domaćina, kome tradicija definitivno ide na ruku. Za razliku od trećeg i pogotovo četvrtog susreta kada je trijumf promakao kroz prste, šampioni pod komandom Dejana Radonjića nisu dozvolili da se Budućnost vrati u život kada je jednom nokautirana pa je tako konačni rezultat glasio 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11).

Uprkos svemu što je Crvena zvezda pravila u majstoricama prethodnih godina i impresivnoj razlici od 26,5 poena, ove večeri nije bilo realno da se dogodi još jedno veče surove dominacije. Ne zato što Crvena zvezda nema kvalitet za tako nešto, već zato što je Budućnost s dubinom sastava kojom raspolaže Dejan Milojević bila spremna da šokira Beograd i uzme sve pred više od 4.000 gledalaca!

CRVENA ZVEZDA – BUDUĆNOST 67:60

/15:14, 18:14, 20:21, 14:11/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.

Gledalaca: 4.235;

Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Milan Nedović.

CRVENA ZVEZDA: Hol 4, Volden 5, Lojd 15 (4sk, 4as), Uskoković -, Davidovac -, Lazić 3, Rit -, Radanov -, Dobrić 12 (8sk, 4as), Simonović 3, Kuzmić 8 (5sk), Noko 17 (12sk).

BUDUĆNOST: Kobs 21, Ivanović 8, Edžam 2, Šehović -, D. Nikolić -, Apić 1, Mitrović 8, Dela Vale 7, Z. Nikolić 8, Popović 5, Rid 3

Kada je Crvena zvezda na ulasku u poslednji minut pregrmela poklon Lengstona Hola kome je Amedeo dela Vale ukrao loptu, onda i promašio šut za tri, svima je pao kamen sa srca. Čak su lakše progutali pogodak Džastina Kobsa uz faul uz faul magičnog Lendrija Noka jer je ubrzo najbolji strelac Budućnosti promašio dodatno slobodno bacanje što je bio samo uvod za vrhunac utakmice u vidu trojke Džordana Lojda preko ruke Nikole Ivanovića koja je zapalila mrežicu i srca svih koji su ne samo iz prvih redova posmatrali Zvezdin šampionski uspon, već i kraj malih ekrana. Bila je to tačka na priče ko je najbolji tim regiona, ko ide u Evroligu naredne sezone i zapravo koliko prednost domaćeg terena znači!