Naslovna Crna Hronika Zbog duga od 3.700 KM oduzet Golf

Zbog duga od 3.700 KM oduzet Golf

0

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u nastavku aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno oduzeli još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

 

Tako su dana 05.10.2022. godine tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke “VW Golf” kojim je upravljao Š.Š. rođen 1991. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 3.720 konvertibilnih maraka, da je višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube