Naslovna Najnovije ZBOG OVE IZJAVE ĆE ZAPAD DA ODLEPI: Putin otkrio moć Rusije!

ZBOG OVE IZJAVE ĆE ZAPAD DA ODLEPI: Putin otkrio moć Rusije!

0
Rusija jača u svim oblastima, uključujući i ekonomiju, koja je na petom mestu u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Jačamo državu na svim pravcima, a prvi od njih je ekonomija”, rekao je Putin odgovarajući na pitanja novinara.

„Uprkos svim ograničenjima i svim poteškoćama sa kojima se suočavamo, ruska ekonomija je postala prva u Evropi po paritetu kupovne moći. Zauzeli smo prvo mesto u Evropi i postali peta ekonomija na svetu. To su Kina, SAD, Indija, Japan i Rusija”, podsetio je on.

Prema rečima predsednika, Rusija treba još mnogo da uradi na jačanju svoje nezavisnosti i suvereniteta, pre svega u tehnološkoj sferi, u ekonomiji i u drugim važnim oblastima.

„Mi se time bavimo i generalno ne bez uspeha. Imamo na čemu da radimo, ali imamo i čime da se ponosimo”, naglasio je šef države.

Na sastanku sa preduzetnicima sa Dalekog istoka 11. januara u Habarovsku Putin je rekao da je Rusija pretekla Nemačku i postala prva ekonomija po paritetu kupovne moći u Evropi i peta u svetu, posle Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Indije i Japana, prenosi Sputnjik. On je dodao da bi rast ruskog BDP-a u 2023. godini mogao da pređe četiri odsto.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube