Naslovna Sport Zbog Zvezde i Lige šampiona spreman na odricanja: Milan Borjan ipak ne...

Zbog Zvezde i Lige šampiona spreman na odricanja: Milan Borjan ipak ne ide u Ameriku, ostaje u Beogradu!

Uveliko se u Ljutice Bogdana spremaju za novi napad na ulazak u Ligu šampiona, a za tako nešto, o svakom detalju mora da se vodi računa.

Zato će Milan Borjan zbog Crvene zvezde propustiti priliku da nastupi na velikom takmičenju u dresu Kanade!

Golman šampiona Srbije zbog obaveza u klubu neće nastupiti na Gold kupu, saznaje „Sportski žurnal“.

Kako ovaj list javlja, Borjan će biti dio reprezentacije Kanade u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, od kojih je posljednja 9. juna. Prva je već odigrana, a Kanada je u noći između subote i nedjelje slavila 7:0 na gostovanju Arubi. Borjan je meč presjedio na klupi.

No, daleko važniji je Gold kup, gde će Kanada biti favorit da se plasira u četvrtfinale u grupi sa SAD, ali kako turnir u Skevernoj Americi počinje 10. jula i igra se do 1. avgusta, Borjanov nastup bi Zvezdi stvorio probleme.

Ukoliko bi Borjan otišao na turnir u SAD, a Kanada na njemu obezijbedi plasman u četvrtfinale koji se očekuje, golman Zvezde bi propustio oba meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prolazak Kanade u polufinale značio bi i propuštanje bar prvog meča trećeg kola kvalifikacija.

To je rizik koji Zvezda sebi ne smije da dozvoli, naročito jer bi potom uslijedio i dug put za Borjana, navikavanje na vremensku zonu, nedostatak priprema sa ekipom…

Borjan, koji je nedavno bio junak pobjede Zvezde u finalu Kupa protiv Partizana, četiri puta je učestvovao na Gold Kupu (2011, 2013, 2017. i 2019. godine).

Zanimljivo je da je Borjan u Zvezdu stigao 2017. upravo sa Gold kupa, gdje je sa Kanadom stigao do četvrtfinala, a onda poslije samo šest dana debitovao u pojbedi nad Spartom iz Praga 2:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tada je otpočela Zvezdina sjajna serija rezultata u Evropi, a u Ljutice Bogdana svi priželjkuju nastavak takvih rezultata i ovog ljeta…

(MONDO)