Naslovna Izdvajamo ZBOGOM BAJDEN!!! Republikanci preuzimaju kontrolu, imaće 219 mandata

ZBOGOM BAJDEN!!! Republikanci preuzimaju kontrolu, imaće 219 mandata

0

UDARNO: NBC objavio prognozu – Republikanci preuzimaju kontrolu, imaće 219 mandata

Republikanci preuzimaju kontrolu nad Predstavničkim domom na izborima na sredini mandata, predviđa NBC.

Prema objavljenoj prognozi, predstavnici Republikanske stranke imaće 219 mandata, Demokrate – 216.

Da biste kontrolisali donji dom Kongresa, potrebno je da dobijete 218 mesta od 435.

Među onima koji su uspeli da ponovo budu izabrani u Predstavnički dom, prema prognozi Njujork tajmsa, je i republikanka Mardžori Tejlor Grin. Ona je autorka rezolucija o opozivu aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena i bliska je bivšem šefu Bele kuće Donaldu Trampu.

Istovremeno, kako je ranije preneo Si-En-En, mesta političkih protivnika u američkom Senatu su izjednačena – obe stranke dobijaju po 40 mesta. Da bi preuzela gornji dom, opoziciji je potrebno 51 mesto, vladajućoj stranci 50, s obzirom na to da potpredsednica Kamala Haris glasa na njenoj strani u pat situaciji.

Prema prognozama vodećih medija, između ostalih, u Senat ulazi i republikanac Rend Pol, koji je ranije blokirao usvajanje zakona o dodeli pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara i koji se izjasnio protiv širenja NATO -a na postsovjetski prostor.

Od utorka se u Sjedinjenim Državama održavaju izbori za Kongres. U igri je svih 435 mesta u Predstavničkom domu i 35 od 100 mjesta u Senatu. Demokrate sada imaju većinu u oba doma. Velike ankete predviđaju uspeh republikancima, koji su u protekle dve godine u manjini u oba doma.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube