Naslovna Izdvajamo Zelenski: Imamo informacije da Rusija sprema „eksploziju“ na Balkanu

Zelenski: Imamo informacije da Rusija sprema „eksploziju“ na Balkanu

0

Rusija može stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta s rata u Ukrajini, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

„Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi okončajte to. Budući da je zgodno – u nekom trenutku, samo ponovno uzmite ovaj mehanizam. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom,“ rekao je afričkim novinarima.Zelenski je pozvao da se obrati pažnja na Balkan jer dobijaju informacije o ruskim planovima.

„Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobivamo informacije: Rusija ima dug plan. Bliski istok, bit će barem Balkan, ako sada zemlje svijeta ništa ne poduzmu. Bit će ponovo takva eksplozija“, rekao je Zelenski.

Prema njegovim riječima, Rusija je ponovno zainteresirana za preusmjeravanje pomoći.

„Kada želite pomoći jednoj zemlji ili počnete dijeliti tu pomoć i pozornost na mnoge zemlje, mnoge izazove, mnoge humanitarne izazove. Moldavija. Sada počinju potkopavati situaciju u Moldaviji. Pokazati da tamo nešto nije u redu tokom izbora. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu. Srušiti vladu koja je proevropska“, kazao je Zelenski.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube