26.7 C
Banja Luka

Zelenski pozvao ruske vojnike da se predaju: Dajem vam šansu da preživite

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je ruskim vojnicima da biraju između života i smrti i pozvao ih da se predaju, dok je za posljednje mirovne pregovore rekao da su protekli veoma dobro.

Zelenski je u najnovijem noćnom obraćanju rekao da želi „pošten mir“.

„Naša delagacija radi i na ovome u pregovorima sa ruskom stranom. Veoma su dobro protekli, kako mi je rečeno. Ali vidjećemo, nastaviće se sutra“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik je takođe dao i oštar izbor ruskim trupama, rekavši da će im na kraju „biti oduzet život“ ako nastave da napadaju njegovu zemlju.

„Znam da želite da preživite. Čujemo vaše razgovore u presretnutim razgovorima, čujemo šta zaista mislite o ovom besmislenom ratu. U ime ukrajinskog naroda, dajem vam šansu. Šansu da preživite“, rekao je Zelenski.

Zelenski je dalje rekao da, ako se predaju njihovim snagama, oni će se ponašati prema njima onako kako se treba ponašati prema ljudima.

„Pristojno, kao prema ljudima. Na način na koji se nisu ponašali prema vama u vašoj vojsci. I na način na koji se vaša vojska ne ponaša prema našoj. Birajte!“, poručio je Zelenski.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here