Naslovna Najnovije Zelenski priznao da nosi pištolj

Zelenski priznao da nosi pištolj

0

– Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priznao je u danas emitovanom intervjuu za ukrajinsku televiziju da nosi pištolj i da zna da ga koristi.

„Znam da pucam. Možete li da zamislite (naslov poput) ‘Predsjednika Ukrajine su zarobili Rusi?’ To je sramota. Vjerujem da bi to bila sramota“, rekao je Zelenski za ukrajinsku televiziju 1+1.

On je dodao da bi se borio do smrti zajedno sa svojim najužim saradnicima da su Rusi upali u njegovo sjedište u Kijevu na početku rata, prenosi Rojters.

Ukrajinski zvaničnici su u prvim danima napada na tu zemlju tvrdili da su jedinice ruskih obavještajnih službi pokušale da uđu u Kijev, ali da su poražene i da nisu stigle do Bankove ulice u centru grada, gdje se nalazi kancelarija predsjednika.

Druge ruske jedinice pokrenule su napad na predgrađe Kijeva, ali nisu napredovale. Ukrajinski zvaničnici tvrdili su i da je bilo još nekoliko neuspješnih pokušaja sabotaže u gradu, prenosi Rojters.

„Mislim da, da su ušli unutra, u administraciju, ne bismo bili tamo“, rekao je Zelenski, ne precizirajući da koje ruske jedinice misli.

On je dodao da niko ne bi bio zarobljen jer je Ukrajina veoma ozbiljno pripremila odbranu Bankove ulice.

„Bili bi smo tamo do posljednjeg (čovjeka)“, poručio je on.

Na pitanje da li je nosio pištolj i vježbao da ga koristi, Zelenski je odgovorio potvrdno.

On je odbacio pretpostavku da je mogao da upotrebi pištolj kako bi se ubio i ne bi bio zarobljen.

„Ne, ne, ne. On (pištoj) nije (da pucam) u sebe. on je da uzvratim“, poručio je Zelenski.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube