Naslovna Izdvajamo Zelenski: Rusija mora biti spriječena da ponovo preuzme inicijativu u ratu

Zelenski: Rusija mora biti spriječena da ponovo preuzme inicijativu u ratu

0

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da Rusija mora biti spriječena da ponovo preuzme inicijativu u ratu i dodao da je uvjeren da će ukrajinske snage to i uspjeti.

„Moramo da osiguramo da se ovog proljeća zaista osjeti da Ukrajina ide prema pobjedi. To se odnosi na obuku naših odbrambenih snaga, snabdijevanje naše zemlje oružjem i našu stratešku inicijativu u ratu. Svi pokušaji Rusije da ponovo preuzme inicijativu moraju biti osujećeni. Uvjeren sam da ćemo to učiniti“, rekao je Zelenski u sinoćnjem obraćanju naciji.

Ističući da Rusija već gubi veliki dio svojih snaga, Zelenski je kazao da je njihov cilj da osiguraju da bude sve manje želje da se ukrajinske teritorije drže pod okupacijom.

Zelenski je takođe rekao da je održao sastanke unutar vlade usmjerene na ekonomski oporavak Ukrajine, s fokusom na pitanja kao što su poljoprivredni sektor i zapošljavanje.

Dodao je i da je sa stranim zvaničnicima imao razgovore koji bi trebalo da postave temelje za pregovore o članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji.

„O tome se posebno razgovaralo tokom posjete premijera Švedske. Švedska je ta koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, a mi imamo i potrebno vođstvo i potrebnu volju za početak pregovora o članstvu ove godine“, rekao je Zelenski.

Bonus

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube