22.7 C
Banja Luka

Zelenski se uvjerio iz prve ruke: Rusa je sve više u Bahmutu! Treba nam moćnije oružje

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je nenajavljeno posjetio Bahmut, ukrajinski grad u regiji Donjeck kojeg ruske snage očajnički pokušavaju osvojiti već mjesecima. Pri tome trpe goleme gubitke, ali značajne gubitke trpe i Ukrajinci.

Prilikom susreta s vojnicima na najvažnijoj tački fronta trenutno u Ukrajini, Zelenski je rekao kako je situacija teška, dodavši kako se nada većoj podršci Sjedinjenih Drćava.

Situacija ovdje je teška. Neprijatelja je sve više, ali naši dečki su hrabriji. Treba nam moćnije oružje – rekao je Zelenski prilikom susreta s braniocima Bahmuta. Jedan od branilaca Bahmuta potom je Zelenski rekao:

Vojnici koje ste danas odlikovali napisali su divno pismo zahvale našoj braći u Americi. Molimo vas da ga prenesete Amerikancima ako je moguće.

Prenijet ćemo zahvalu Kongresu i predsjedniku SAD-a za njihovu podršku. Ali to nije dovoljno – rekao je Zelenski, dodavši da je Bahmut trenutno najvažniji položaj Ukrajinaca jer sprečava daljnji ruski prodor u Donjecku.

Istok se drži jer se Bahmut bori. Ovo je tvrđava našeg morala. U žestokim borbama i po cijenu mnogih živita, ovdje se brani sloboda svih nas. Branitelji Bahmuta zaslužuju našu maksimalnu podršku i našu zahvalnost. Zato sam ovdje danas s njima. Oni su superljudi – rekao je Zelenski.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here