Naslovna Najnovije Zelenski: Uništavanje naše vojske u Mariupolju će staviti tačku na sve pregovore

Zelenski: Uništavanje naše vojske u Mariupolju će staviti tačku na sve pregovore

0

Vladimir Zelenski je rekao da Kijev neće pregovarati sa Moskvom u slučaju uništenja ukrajinske vojske u Mariupolju, kojoj je Ministarstvo odbrane Rusije više puta nudilo predaju.

„Mariupolj je, možda, kao deset Borodjanki, i želim da kažem da će uništavanje naše vojske, naših momaka staviti tačku na sve pregovore“, rekao je Zelenski, prenosi ukrajinska „Strana“.

Danas je predsednik DNR-a Denis Pušilin saopštio da su ekstremisti u Mariupolju koji „očigledno ne nameravaju da se predaju podložni samo uništenju“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se u Mariupolju predalo 1.026 vojnika 36. Brigade morske pešadije. Viktor Bondarev, predsednik Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost, rekao je da se Rusija humano odnosi prema ukrajinskim vojnicima koji su se dobrovoljno predali i da ne koristi zabranjene metode uticaja na njih. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije ranije je saopštilo da je ruska strana spremna da oslobodi svu ukrajinsku vojsku kroz humanitarne koridore i garantovala živote ekstremista koji su položili oružje. Ukrajinska strana je odbila ovaj predlog.