Naslovna Izdvajamo Željka Cvijanović ogovorila Komšiću: „Saradnja sa NATO-om nije problem“

Željka Cvijanović ogovorila Komšiću: „Saradnja sa NATO-om nije problem“

0

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović komentarisala je o kojim temama u bh. političkom životu (ne) postoji konsenzus te šta je sa NATO putem BiH.

Cvijanović je govorila o prvim utiscima obnašanja nove funkcije, planovima i budućim odnosima u Predsjedništvu BiH.

„Naši govori na konstitutivnoj sjednici su pokazali kakve su naše politike, po tim govorima se sve moglo prepoznati. Ja ostajem dosljedna svom političkom radu, kao neko ko poštuje Ustav koji nas može držati okupljenim. Apsolutni sam legalista, znam da sam izabrana u Republici Srpskoj, da postoji veza onih koji su na nivou BiH sa nivoom RS-a, da svi moramo i te­ kako voditi računa o stavovima institucija Republike Srpske. Od toga niti želim niti mogu da pobjegnem. Pri tome, ne sporim nikome drugom da ima veze sa svojim entitetom i područjem na kojem je izabran. Izabrani smo po dejtonskim pravilima i ne možemo glumiti da je nešto drugačije“, kazala je Cvijanović.

Komentirala je i govor Željka Komšića tokom inauguracije novog sastava državnog Predsjedništva, posebno dio koji se tiče puta BiH ka članstvu u NATO savezu.

„Može se on zalagati za to, ali ako to već radite, ili se zalažete za neka druga članstva, morate uvažiti realnost koja je takva da o tom pitanju morate da imate jednoglasan stav svih. Što se Republike Srpske tiče, mi kažemo da saradnja sa NATO-om nije problem, ali opredijeljenosti za članstvo nema. S treće strane, vidim da nema te opredijeljenosti ni u okviru NATO saveza, ni njima nisu potrebni sistemi koji sami sa sobom ne mogu izaći na kraj“, naglasila je Cvijanović.

Smatra i da je moguće da će se Denis Bećirović ponašati rigidnije od Šefika Džaferovića.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube