Naslovna Izdvajamo Zeljković jasan: “Borcu treba šest miliona KM”

Zeljković jasan: “Borcu treba šest miliona KM”

0

Predsjednik NFS Bosne i Hercegovine je kako prenosi “ATV” izjavio kako je banjalučkom Borcu potrebno šest miliona KM da bi ostvario određene uspjehe.

Vico Zeljković je poslije osvajanja Kupa Republike Srpske od strane Borca rekao kako su banjalučkom timu potrebna određena sredstva ukoliko želi da konstantno bude u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine te takođe ukoliko želi da se kvalifikuje za grupnu fazu Lige konferencija.

“Borac je najveći klub Republike Srpske. U prethodnom periodu svjedočili smo brojnim zluradim komentarima na račun pomoći od strane institucija, ali moramo biti svjesni da na sličan ili gotovo isti način funkcionišu brojni klubovi u regionu. Borac je, to je činjenica, na svom istorijskom maksimumu što se tiče rezultata. Četvrtu sezonu u nizu izboren je nastup na evropskoj sceni i to se nikada nije desilo od osnivanja kluba” – započeo je Zeljković nakon čega je dodao:

“Borac treba da bude pravi ambasador Republike Srpske i da ono što smo imali sa Novakom Đokovićem i tenisom sedam dana, da cijela Evropa priča o nama, treba da se napravi i sa Borcem. Klub treba da igra grupnu fazu evropskih takmičenja i da bude pravi reprezent Republike Srpske. Naravno za to su potrebna finansijska sredstva. Upoznat sam sa radom kluba i znam da Borcu treba oko šest miliona KM da bi ostvario te uspjehe i da bi mogao da igra ozbiljnu ulogu u Premijer ligi i da dođe do grupne faze Konferencijske lige. Da li je to moguće ostvariti? To je na ljudima koji vode klub. Imao sam, uoči finala Kupa Republike Srpske, sastanak sa ljudima iz Borca i Laktaša. Rukovodstvo banjalučkog kluba je spremno i sposobno da obezbijedi tri miliona KM, a njihov plan je da preostali iznos obezbijede institucije. Naravno, pod uslovom, da institucije procijene da je to dobro za Banjaluku i Republiku Srpsku”.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube