Naslovna Najnovije ŽESTOKA BORBA ZA STRATEŠKI BITAN GRAD Ukrajinske snage pretrpele velike gubitke u...

ŽESTOKA BORBA ZA STRATEŠKI BITAN GRAD Ukrajinske snage pretrpele velike gubitke u neuspešnom kontranapadu

0

Ukrajinska vojska je bezuspešno pokušala da izvrši kontranapad na ruske trupe koje napreduju u blizini strateškog grada Ugledara na jugozapadu Donjecke Narodne Republike (DNR), rekli su izvori sa terena za ruski medij u utorak.

Tokom protekla dva dana, kijevske snage su pokušale dva napada, pretrpevši velike gubitke u tom procesu. Drugi pokušaj se posebno loše odigrao za ukrajinsku vojsku, ističu izvori.

Ukrajinske trupe, koje su koristile neoklopna vozila i stare oklopne transportere M113 američke proizvodnje, nisu uspele da napreduju na ruske položaje, na kraju su se našle pod jakom artiljerijskom vatrom dok su pokušavale da se povuku. Jedinice koje su učestvovale u nesrećnoj ofanzivi su očigledno izgubile oko 200 vojnika i pretrpele materijalne gubitke.

Ukrajinska vojska je pokušala da se suprotstavi ruskoj salvi sopstvenom artiljerijskom podrškom, koristeći američke haubice M777. Njihovi položaji su, međutim, odmah otkriveni i gađani municijom. Izvori nisu precizirali da li su Ukrajinci izgubili neki od artiljerijskih oruđa.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube