Naslovna Izdvajamo ŽESTOKE BORBE od ranog jutra! Rusi okružuju Bahmut, Vagner predvodi napad

ŽESTOKE BORBE od ranog jutra! Rusi okružuju Bahmut, Vagner predvodi napad

0
Telegram kanal „WarGonzo“ javlja o okršajima koji se od jutros dešavaju celom dužinom fronta u Ukrajini.

Na zaporoškom pravcu nastavlja se rad ruske artiljerije po ukrajinskim položajima. Pod udarcima su Novoandreevka, Orahovo, Mala Tokmačka, Železnodorožnoe, Guliaipole i Dorožnjanka.

Na području Ugljedara slična je situacija. Ruska vojska je artiljerijom udarala po Velikom Novoselovku. Ukrajinska vojska je pokušala da napadne iz oblasti Neskučnog ka Storoževu. Takođe, oružane snage Ruske Federacije izvršile su napade na Prečistovku i sam Ugljedar.

 

 

Na Donjeckom frontu, oružane snage Ukrajine su pogodile centar Donjecka. Ruska artiljerija radila je na Mariinki, Kurahovu, Avdejevki i Veselom.

Južno od Bahmuta, jedinica Vagner napadnuta je iz područja Andrejevke. Žestoke borbe se vode na istočnom rubu Bahmuta. Ukrajinci se ne povlače. Nešto severnije od vojnici Vagnera jurišaju na Podgorodnoe, pokušavajući da dovedu ukrajince u Bahmut u poluokruženje.

 

 

Na severu su Oružane snage Rusije pokušale da napreduju prema Gornjokamenskom, ali su ukrajinci uzvratili žestoko artiljerijom.

Na Luganskom frontu ruske snage su napale u oblasti Belogorovki. Od Nevskog su se udaljili. Žestoke borbe vode se u oblasti Krasnopopovke i Žitlovki za deo puta R-66.

Izvor: Pravda

Bonus video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: