Naslovna Sport ZVEZDA OSVOJILA ABA LIGU! Totalni haos, pražnjenje dvorane TRI I PO SATA...

ZVEZDA OSVOJILA ABA LIGU! Totalni haos, pražnjenje dvorane TRI I PO SATA i na kraju crveno-beli ŠAMPIONI

0

Crvena zvezda osvojila je Aba ligu posle skandaloznog finala. Crveno-beli pobedili su Partizan sa 80:77.

Kevin Panter je imao šut za produžetak, ali je njegov pokušaj sa deset metara od koša bio neprecizan, pa je slavlje crveno-belih moglo da počne.

Kada se podvuče crta – zaslužen trijumf Zvezde. Mada, i da su crno-beli uzeli trofej i to bi bilo zasluženo.

Inače, košarka je bila potpuno u drugom planu u petoj odlučujućoj utakmici u Pioniru, koja je odlučivala o novom prvaku ABA lige. U prvom poluvremenu je bilo sporadičnih incidenata, ali su problemi počeli kada je nastavak susreta kasnio skoro pola sata, jer je prethodno sa tribina pogođen sudija Pukl, a kasnije je usledio novi prekid i totalni haos!

Naime, sredinom treće četvrtine, preciznije 6 minuta i 47 sekundi pre kraja, dolazi do opšteg haosa i pravog meteža na parketu. Sudije su se povukle u svlačionici, a za njima ubrzo i košarkaši Partizana i Zvezde. Delegat i sudije su naredili da se cela hala isprazni, što nije išlo baš glatko, jer je jedna grupa navijača odbila da izađe.

Tek kada se pojavila žandarmerija, Pionir je potpuno ispražnjen, a utakmica koju su obeležili veliki neredi i mnogobrojni incidenti je nastavljena. Prekidu je prethodio dosuđeni četvrti prekršaj košarkašu Zvezde Nikoli Kaliniću, a navijači crveno-belih počeli sve i svašta da bacaju na arbitre, koji su nekako, uz zaštitu policije, obezbeđenja i redara, uspeli da se dokopaju svlačionice. tada su i dvojica pripadnika obezbeđenja čuvali šampionski pehar!

U tim trenucima predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić, bili su veoma aktivni i pokušavali su da smire veoma napetu situaciju. Tek kada je Pionir potpuno ispražnjen, posle dugotrajnog prekida, stekli su se uslovi za nastavak majstorice.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube