17.7 C
Banja Luka

55 miliona propalo, na stazi nema ni snijega ni skijaša

Na stazi nema ni snijega ni skijaša, a od početka se znalo da će ogroman novac biti bačen, jer je nemoguće graditi ski centar na svega 1000 metara nadmorske visine, jer su klimatske promjene očigledne i bez vještačkog snijega nema snijega i skijanja na Jahorini i Igmanu, koji su na mnogo većoj nadmorskoj visini od Igrišta.

Krajem prošle godine Nedeljko Elek, predsjednik Olimpijskom centra Jahorina, direktor Ljevnaić, načelnik Vlasenice Mićo Kraljević i predstavnici Vlade Republike Srpske svečano su otvorili skijališnu sezonu i Ski centar Igrišta, u čije je uređenje Vlada preko Olimpijskog centra Jahorina bacila nevjerovatnih 55 miliona maraka, umjesto planiranih 32 miliona, koliko je prvobitno bilo planirano.

Na stazi nema ni snijega ni skijaša, a od početka se znalo da će ogroman novac biti bačen, jer je nemoguće graditi ski centar na svega 1000 metara nadmorske visine, jer su klimatske promjene očigledne i bez vještačkog snijega nema snijega i skijanja na Jahorini i Igmanu, koji su na mnogo većoj nadmorskoj visini od Igrišta. U mnogo navrata sam javno apelovao i upozoravao na ovaj problem i ukazivao da će ogroman novac biti uzaludno bačen, vodio duele sa Elekom i govorio na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske ali uzalud, Vlada i Mafija su bili odlučni da operu i opljačkaju narod novac.

Ništa nije završeno, ali uprkos tome investicija je udvostručena, umjesto 32 miliona do sada je koštalo 55 miliona maraka, a treba još mnogo novaca da se sve koliko-toliko završi i stavi u funkciju. Samo je šestosjed, kupljen od Lajtnera čiji je zastupnik direktor Ljevnaić, plaćen 24 500 000 KM, sistem osnježavanja 10 500 000 KM, takođe nije u funkciji, kao ni vještačko jezero od 5 miliona KM.

Nisu u funkciji restoran i kafići koji su „svečano otvoreni“ uoči nove godine, i kako bi se u režimskim medijima, koji su hvalili projekat,  pokušalo opravdati bacanje narodnih para i nova pljačka vijeka.

U svakoj pravnoj državi svi odgovorni bi bili pozvani na odgovornost zbog zloupotrebe, bacanja i pljačke narodnog novca, a samo kod nas niko ne odgovara, iako su pljačka i kriminal više nego očigledni za sve, osim za policiju, tužilaštvo, pravosuđe i druge zarobljene institucije Republike Srpske.

(Nebojša Vukanović)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here