21.7 C
Banja Luka

Abazović: „Crna Gora od posjete Ukrajini ima veliku korist

Premijer Dritan Abazović poručio je da nije promijenio mišljenje ni o jednom pitanju, pa ni o pitanju dodjele stanova po povlašćenim uslovima tokom vladavine ranijih vlada, koje je prethodno oštro kritikovao.

https://youtu.be/seExL-eBatI

Abazović je rekao da komisija za stambena pitanja, koju je Vlada nedavno izabrala, neće imati praksu kakva je ranije postojala, o dodjeli stanova funkcionerima.

„Građani u tom smislu mogu da budu mirni, jer se takva praksa neće dešavati“, naveo je Abazović.

On je rekao da u vezi članstva Nataše Pešić, saradnice predsjednika države Mila Đukanovića, u toj komisiji, ne treba nasijedati na jeftine trikove i manipulacije.

„Propisima je predviđeno da je član komisije i predstavnik predsjednika Crne Gore. Što se tiče mišljenja o predstavnici predsjednika Crne Gore, ja ne određujem ko će to biti, a mišljenje koje sam imao ranije, i javno ga saopštio, nije se promijenilo“, rekao je Abazović za Prvu TV,prenosi Portal RTCG.

On je naglasio da je nedavno Ukrajinu posjetio u ime Crne Gore.

„Posebno smo naglasili da nijesmo protiv da se što prije da Ukrajini status kandidata, već naprotiv, mi to veoma pozdravljamo“, naveo je Abazović.

On je rekao da je tom posjetom Crnoj Gori napravljena velika korist.

„Posjeta u odnosima sa Rusijom neće značiti ništa specijalno. Mi smo već uveli sankcije Rusiji i stali uz one države koje su osudile rusku agresiju“, naveo je Abazović.

On je rekao da je bombardovanje NATO-a u Murini 1999. godine, kada su stradala djeca, zločin.

Abazović je rekao da je država odlučna da se suprotstavi klanovima, te da će tokom ljeta ojačati policijske snage u primorskim gradovima.

Premijer je poručio kako država neće dozvoliti nikakvu eskalaciju.

„Ali treba znati da se kriminalnih kartela nećemo osloboditi tek tako. Ušli smo u leglo kriminala, a dio tih kriminalaca imao je i podršku u Upravi policije“, naveo je Abazović.

On je naveo da će uskoro biti imenovan novi ambasador Crne Gore u Srbiji.

Naglasio je da će pozvati srpskog premijera, čim bude izabran, da posjeti zvanično Crnu Goru.

On je rekao je da se raduje predstojećoj posjeti Beogradu, da bivši potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović ostaje otvoreno pitanje u odnosima dvije države. Kako je rekao, to pitanje treba riješiti.

Abazović je rekao da spiskovi ljudi iz DPS-a koje je svojevremeno pominjao u parlamentu nijesu spiskovi da bi se neko zapošljavao po dubini.

„Neće oni ići po dubini. Znaju oni to“, rekao je Abazović.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here