18.7 C
Banja Luka

Akcija banjalučke policije: Iz saobraćaja isključena 324 pijana vozača, među njima 17 mladih

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka iz saobraćaja su zbog alkohola isključili saobraćaja 324 vozača tokom trodnevne republičke akcije, a među njima je bilo 17 mladih.

Od ukupno sankcionisanih vozača, 180 ih je imalo od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, a 98 od 0,81 do 1,50 promila, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je 28 vozača zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja jer su imali više od 1,5 promila alkohola u krvi, te jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi sankcionisano je 17 mladih vozača, odnosno mlađih od 21 godinu ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Ukupno je kontrolisano 4.658 učesnika u saobraćaju prilikom čega je izvršeno alkotestiranje 4.582 vozača, izdato je 398 prekršajnih naloga, te evidentirana 84 ostala prekršaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, posebno da vozači motornih vozila ne upravljaju pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja opasna.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here