Naslovna Najnovije Američki ministar odbrane: Svaki nuklearni napad na SAD i njihove saveznike od...

Američki ministar odbrane: Svaki nuklearni napad na SAD i njihove saveznike od strane Sjeverne Koreje dovešće do kraja Kimovog režima!

0

Svaki nuklearni napad na Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike od strane Sjeverne Koreje dovešće do kraja režima sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, izjavio je američki ministar odbrane Lojd Ostin na sastanku sa svojim južnokorejskim kolegom Li Džong Sopom, navodi se u saopštenju Pentagona.

„On (Ostin) je napomenuo da je nedopustiv svaki nuklearni napad na Sjedinjene Američke Države ili njihove saveznike i partnere, uključujući upotrebom nestrateškog nuklearnog oružja i da će se završiti krajem Kimovog režima“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da su se oba ministra složila da ojačaju savezničke odbrambene sposobnosti, razmjenu informacija i konsultacije za „suočavanje i odgovor na rastuće nuklearne i raketne prijetnje“ Sjeverne Koreje.

Ostin je dodao da Vašington i Seul žele da ojačaju zajednički potencijal obuzdavanja u Indo-pacifičkom regionu, između ostalog, u vezi sa sjevernokorejskim raketnim probama.
„Vraćamo se na vježbe velikih razmjera kako bismo ojačali našu zajedničku spremnost i našu sposobnost da se borimo ako je potrebno – i danas. Namjeravamo da gradimo ovaj potencijal kako bismo poboljšali sveobuhvatne mjere obuzdavanja i osigurali da naš savez nastavi da jača bezbjednost i stabilnost na Korejskom poluostrvu i širom Indo-pacifičkog regiona“, precizirao je šef Pentagona.

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak još jednu balističku raketu u Istočno more (Japansko more), dan pošto je lansirala interkontinentalnu balističku raketu, navodi južnokorejska vojska. Prethodno je Sjeverna Koreja ispalila 23 rakete različitog tepa prema Južnom i Japanskom moru, a takođe je izvela sto artiljerijskih paljbi prema tampon zoni u blizini granice sa Južnom Korejom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube