Naslovna Najnovije Ne prihvata ponuđeno u skupštini: Vukanović hoće da zaposli novog vozača i...

Ne prihvata ponuđeno u skupštini: Vukanović hoće da zaposli novog vozača i sekretara

0
Potvrđivanje izbornih rezultata i formiranje kluba poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske za lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića donijelo je i nove probleme.

Naime, dosadašnji narodni poslanik i jedan od najglasnijih kritičara vlasti danas je tokom informisanja u Sekretarijatu NS RS osjetio hladan tuš skupštinskih formalnosti, jer mu je saopšteno da će mu sekretar i vozač biti dodijeljeni, te da na ovu poziciju neće moći da angažuje nove radnike.

Kako je potvrdio za Banjaluka.net, za lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića ovo je još jedna nepravda i paradoks, te dodaje da na takvu mogućnost neće pristati.

“Pošto su saopšteni zvanični rezultati izbora, danas sam otišao u Sekretarijat NS RS, formalno, da se raspitam o daljim procedurama, s obzirom na to da nikad ranije nisam imao svoj klub poslanika. Tu mi je rečeno da imaju spisak svojih zaposlenih i da će mi oni dodijeliti vozača i sekretara. Naravno da neko ko vas vozi i sekretar mora biti neko od najvećeg povjerenja i da ne dolazi u obzir da tu ubace nekoga koga je zaposlio SNSD”, kazao je Vukanović.

Vukanović ističe da je na tu poziciju, sada kada je na to ostvario pravo, želio da zaposli nekog obrazovanog, ko godinama čeka na zaposlenje

“Naravno, ja bih zaposlio nekoga od ljudi koji nikada do sada nisu nigdje radili, a završili su fakultet i godinama čekaju posao i priliku. Napokon da ja mogu nekoga da zaposlim i pomognem i neću nikako da pristanem da mi oni na silu dovode neke ljude koje ne poznajem, a koje je tu doveo SNSD, svoje aktiviste i članove. Oni su tu dovodili ljude po partijskoj liniji, to je potpuni paradoks i ja na to ne mogu da pristanem”, zaključuje Vukanović.

Sa osvojena četiri mandata u NS RS, Lista za pravdu i red prvi put od osnivanja imaće svoj klub poslanika u najvišem zakonodavnom organu Srpske i samim tim, po pravilniku, ima mogućnost angažovanja sekretara i vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: