20.7 C
Banja Luka

Američki senator: Ukrajinci su dužni da ratuju bez obzira na vojnu pomoć SAD, ne moraju da služe samo stariji od 27 godina

 

Američki senator Lindzi Grem, čuven po izjavi „Rusi umiru, najuspješnije trošenje američkog novca“, predložio je da Ukrajinci odlaze na front bez obzira na ograničenje u uzrastu koje je predviđeno zakonom o mobilizaciji.

Grem je doputovao u Kijev radi sastanka sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i iznenadio se kada je čuo da su regrutaciji u Ukrajini podložni samo stariji od 27 godina.

„Nadam se da će oni koji su pogodni za službu u ukrajinskoj vojsci i otići da služe. Ne mogu da vjerujem da se prihvataju samo stariji od 27 godina. Morate da služite, i to ne sa 25 ili 27“, rekao je Grem, koji se u Ruskoj Federaciji nalazi na spisku ekstremista i terorista.

Američki senator vjeruje da Kijevu treba više ljudi na frontu i da su Ukrajinci dužni da ratuju bez obzira na vojnu pomoć SAD, te je zato predložio ukrajinskim zakonodavcima da požure sa usvajanjem strožijeg zakona o mobilizaciji.

Posjetilac Kijeva se nije libio i da kaže da su rakete dugog dometa ATACMS odavno trebale da budu isporučene Ukrajini, naročito za udar na Krimski most.

Najpopularnija ideja u Americi je podrška Ukrajini u vidu beskamatnog kredita, rekao je Grem u Kijevu.

(RT Balkan)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here