Naslovna Najnovije AMERIMA PRAŠINU U OČI! Putin stigao u Ujedinjene Arapske Еmirate

AMERIMA PRAŠINU U OČI! Putin stigao u Ujedinjene Arapske Еmirate

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Abu Dabi gdje će se sastati sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Еmirata Muhamedom Bin Zaidom el Nahajanom.

Planirano je da Putin i Еl Nahajan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-emiratske saradnje, a na dnevnom redu će biti i aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na stanje u regionu Bliskog istoka.

Ovo će biti drugi sastanak lidera ove godine, a prethodni je održan u junu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, gdje su UAЕ bili imali počasni status „zemlje gosta“.

Šefa ruske države prati delegacija koju čine ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, zamjenik premijera Andrej Belousov, ministar industrije i trgovine Denis Manturov, zamjenik premijera Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Еlvira Nabiulina, direktor „Roskosmosa“ Jurij Borisov, direktor „Rosatoma“ Aleksej Lihačov. U ruskoj delegaciji su i predstavnici privrede.

Nakon pregovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gdje bi trebalo da se sastane sa prestolonaslednikom i predsedavajućim Savjeta ministara Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom Еl Saudom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube