Naslovna Izdvajamo APSURD Dvorani Borik prijeti isključenje struje zbog dugova, a za koncert Baje...

APSURD Dvorani Borik prijeti isključenje struje zbog dugova, a za koncert Baje Malog Knindže sala ustupljena džaba

0

Direktor sportskog centra “Borik” Nenad Talić, saopštio je da najvećoj i najstarijoj sportskoj dvorani u Banjaluci prijeti isključenje struje i potpuni kolaps.

Talić je na vanrednoj pres konferenciji upozorio i da nisu plaćeni ni igrači ni sudije, iako novac za ove namjene postoji, te da će Sportska dvorana Borik utonuti u mrak.

Talić je naglasio da su dobili opomenu od “Elektroprivrede”’”, ne samo oni nego i ostale institucije grada. Rečeno im je da ako se ne plate računi u roku od 25 dana, ostaju bez struje.

FOTO: SC BORIK
FOTO: SC BORIK

Potom je dodao da bez struje funkcionisanje ove ustanove neće biti moguće.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, kazao je juče za Nezavisne novine da je ova situacija nastala zbog “destruktivnog djelovanja skupštinske većine i neusvajanja rebalansa budžeta za 2023. godinu, ali i u amandmanima koji su umanjili određene stavke u budžetu za 43 miliona KM.

Uz sve to, oni su poslali budžetsku inspekciju da zabrane realokacije sredstava gradonačelniku i reći će da je gradonačelnik kriv što nisu plaćeni računi za električnu energiju, grijanje i slično – izjavio je Kresojević.

I dok traje naguravanje između skupštinske većine pod patronatom SNSD, te gradonačelnika Draška Stanivukovića (PDP) i njemu bliskih lokalnih funkcionera, dok SNSD kadar Nenad Talić “slavodobitno” najavljuje da će dvorana Borik utonuti u mrak, istovremeno, u drugoj dvorani, koja je dio iste gradske javne ustanove, priprema se spektakularni koncert.

DODIK I BAJA MALI KNINDŽA
Baja Mali Knindža, Vlado Đajić
MIRKO PAJČIN BAJA NA DODJELI PRIZNANJA

Koncert Baje Malog Knindže održaće se u subotu u sali koja je formalno pravno dio JU Sportski centar “Borik”, a nalazi se u sklopu Osnovne Škole “Branko Radičević” i služi im kao sala za fizičko.

Ovaj koncert izazvao je pravu buru u javnosti, a po svemu sudeći sportska sala Starčevica je ustupljena besplatno za ovaj patriotski hepening pod pokroviteljstvom Vlade Đajića, prvog čovjeka SNSD u Banjaluci.

najava koncerta baje malog knindže
FOTO: DR. VLADO ĐAJIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Gradonačelnik Stanivuković još se nije oglasio povodom ovog skandala, a i pitanja novinara Srpskainfo, upućena na njegovu adresu, ostala su bez odgovora.

Ni Nenad Talić ni njegovi saradnici iz JU SC “Borik” nisu odgovorili na pitanje, da li je sala na Starčevici ustupljena besplatno za održavanje Bajinog koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: