Naslovna Izdvajamo Babalj poručio Žuniću i SNSD-u: Nas iz SDS-a morate poštovati jer nama...

Babalj poručio Žuniću i SNSD-u: Nas iz SDS-a morate poštovati jer nama je Republika Srpska ispred stranke!

0

Politika SNSD je izlizana i već viđena priča. Jedina namjera je prolongiranje, kupovina vremena i pravljenje spektakla sa jednim jedinim ciljem, da se Milorad Dodik ponovo domogne vlasti 2022. godine.

Poručio je ovo narodni poslanik Srpske demokratske stranke, Darko Babalj.

– Nije pitanje hoće li doći do posebne sjednice jer oni je sada moraju održati kako bi se opravdali javnosti, ali će tim zasjedanjem samo prolongirati zaključke na zaključke i tako mjesecima – rekao je on.

Babalj je kazao da je priča o uspostavi Vojske bez osnove, što, kaže, pokazuje činjenica da u Ministarstvu odbrane radi 7.000 Srba.

– Svaki mjesec ti ljudi primaju platu zagarantovanu budžetom BiH. Ko će im plaćati platu kada u budžetu Republike Srpske nema nijedne marke za te namjene? Znate li o koliko porodica govorimo – poručio je Babalj.

Kritikujući, kako je naziva, smišljenu SNSD kampanju da opozicija navodno nije “za jedinstvo”, Babalj je poručio:

– Nas iz SDS i mene kao čovjeka koji je učestvovao u stvaranju Republike Srpske morate poštovati jer je nama Republika Srpska ispred stranke. Mojoj majci su i suprug i jedan sin bili na prvoj liniji, a brat dao život dao za Republiku Srpsku. Da je radni staž stekla na prostoru Republike Srpske, ona bi sada trebala da živi od plate od 250 maraka! Ja mislim da mi svi trebamo da gledamo kako da nam bude bolje, a ne da se vraćamo 30 godina unazad – pojasnio je Babalj.

Dodao je da SDS nikada neće biti ni protiv čega što je za Republiku Srpsku.

– Ovdje imamo isključivo izvlačenje tema samo zbog guranja pod tepih svih afera koje su isplivale prije dva mjeseca, a prije sveg, ogromnih afera u zdravstvu, krađe naroda u vrijeme korone – kaže on.

Demantujući spinove o tome da “SDS ne vodi istu politiku kao ranije” Babalj je istakao da SNSD za takve spinove nema nikakve argumente.

– Najveći broj nadležnosti, više od 38, prenio je sam SNSD do 2010. godine, a od 2010. Republika Srpska rapidno ekonomski propada – zaključio je Babalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: