Naslovna Izdvajamo MONSTRUM iz FOČE mjesecima prijetio da će nekoga UBITI! UBIJENI DIJEČAK BIO...

MONSTRUM iz FOČE mjesecima prijetio da će nekoga UBITI! UBIJENI DIJEČAK BIO JE JEDINAC IZ UGLEDNE PORODICE

0

Borivoje Tešović (54) koji je ubio devetogodišnjeg dječaka, a potom likvidiran, jer je pokušao baciti bombu na policiju, mjesecima prije ovog zločina prijetio je da će nekoga ubiti, međutim, niko ga nije ozbiljno shvatio.

Tešović je, kako su za “Glas Srpske” otkrili mještani Foče, mjesecima prije ove kobne nedjelje neprestano tvrdio da će nekoga ubiti, međutim, svi su na te njegove prijetnje govorili: “Ma, pusti budalu”.- Ova tragedija je vjerovatno mogla biti izbjegnuta, samo da je neko ozbiljno shvatio njegove prijetnje. Posebno, ako se uzme u obzir činjenica da je Borivoje Tešović imao psihičkih problema i bio na liječenju – priča za “Glas” jedan Fočak.

I Tešovićev otac je, kako saznajemo, bio veoma problematičan čovjek, koji je osuđen za ubistvo bliskog rođaka i to zbog međe.

Sa druge strane stradali dječak potiče iz izuzetno dobre i poštene porodice.

– Bio je sin jedinac. Tragedija! On i otac su se slučajno zatekli na tom putu. I ne žive u blizini. Jedna fina porodica je to, nikada nisu pravili probleme. Žao nam je što im se ovo desilo. Jadni roditelji – pričaju ogorčeni Fočaci.

Tešović je u nedjelju na lokalnom putu u mjestu Zavait ubio devetogodišnjeg dječaka, koji se sa ocem nalazio u automobilu, a pred koje je izašao sa puškom i zapucao kada vozilo nije uspio zaustaviti.

Otac nastradalog dječaka iz straha nije htio da zaustavi automobil, nakon čega je Tešović, kako saznaje “Glas Srpske” ispalio samo jedan hitac. Taj metak je dječaka pogodio u glavu i na licu mjesta usmrtio.

Kako saznajemo, prije ove nesreće Tešović je već od jutarnjih časova naoružan šetao ulicama i plašio građane.

– On je u mjestu Zavait izašao na put i prijeteći puškom zaustavio prvog vozača koji je naišao. Ušao je u automobil i naredio vozaču da vozi do njegove kuće. Tu se dodatno naoružao. Iz kuće je uzeo još jednu pušku, municiju i bombu – navodi izvor “Glasa Srpske”.

Vozač koji je Tešovića tada ostavio ispred njegove kuće uspio je pobjeći i o svemu obavijestiti policiju. Na teren je odmah izašlo nekoliko patrola, koji su se zaputili u selo gdje Tešović živi, a koje je oko sat vremena vožnje udaljeno od centra.

Međutim, Tešović se u međuvremenu ponovo vratio na lokalni put i čekao novo vozilo da naiđe. Oko 17 časova tim dijelom puta naišao je Žarko M. sa kojim je u vozilu bio njegov devetogodišnji sin.

– Držeći pušku pokušao ih je zaustaviti. Kada automobil nije stao, jer se vozač vjerovatno uplašio naoružanog Tešovića, on je zapucao i pogodio nesrećnog dječaka u glavu, usmrtivši ga na licu mjesta – naveo je naš sagovornik.

Tešović je nakon toga pobjegao, a policija je odmah obaviještena o ubistvu dječaka. Krenuli su u potragu za njim, pri tome blokiravši sve puteve. Oko 18 časova policijskoj stanici se javilo jedno lice, koje je prijavilo kako je sreo naoružanog Tešovića.

– Kod sela Čelebići naišao sam na prepreku na putu i zaustavio vozilo da je sklonim. Tada mi je prišao Tešović uperio pušku i naredio da vozim. Potom je ispalio hitac u zemlju, pored nogu – ispričao je policiji taj čovjek.

Policija je odmah krenula u selo Čelebići, gdje je pronašla Tešovića u šumarskom domu. Odmah su ga opkolili. Satima su pokušavali da pregovaraju sa njim i ubijede ga da se preda. On je,  kako saznajemo, to uporno odbijao i u jednom momentu pokušao je na policiju baciti ručnu bombu, nakon čega je likvidiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: