Naslovna Izdvajamo BAHAĆENJE PRED IZBORE?! 100 KM i civilnim žrtvama rata i žrtvama ratne...

BAHAĆENJE PRED IZBORE?! 100 KM i civilnim žrtvama rata i žrtvama ratne torture

0

Vlada RS je na današnjoj sjednici dopunila odluku o isplati jednokratne pomoći, pa će sada, osim penzionera i boračkih kategorija, pomoć u iznosu od sto maraka dobiti i civilne žrtve rata i žrtve ratne torture kao posebne kategorije stanovništva.

„Isplatom  jednokratne novčane pomoći biće obuhvaćeno 2.320 lica od čega 1.035 korisnika civilne lične invalidnine i 1.285 civilne porodične invalidnine, te 196 žrtava ratne torture koji su korisnici mjesečnog novčanog primanja“, saopšteno je iz Vlade RS.

Osim toga, kako je saopšteno, Vlada je dala saglasnost da se Ministarstvu privrede i preduzetništva na raspolaganje stavi dodatnih 1,5 miliona maraka po Javnom pozivu za direktna ulaganja, te će, kako je pojašnjeno, umjesto ranije planiranih 12 miliona, sredstva za ove namjene iznositi 13,5 miliona.

Vlada je donijela i odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz Budžeta u 2022. godini, sa raspodjelom sredstava.

Među odobrenim projektima je opremanje osnovnih škola informacionim tehnologijama i obezbjeđivanja bežične internet mreže u svim školama.

Dato je odobrenje i za finansiranje projekata i programa Saveza žena oboljelih od raka dojke Iskra Banjaluka, Udruženja multiple skleroze regije Istočna Hercegovina, Dnevnog centra za dnevno zbrinjavanje odraslih osoba sa posebnim potrebama od 18 do 47 godina starosti „Moja nada“ Nevesinje, i brojnih drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: