Naslovna Društvo Evo koja će udruženja oboljelih i centri za socijalni rad dobiti 314.000...

Evo koja će udruženja oboljelih i centri za socijalni rad dobiti 314.000 KM

0

Vlada Srpske je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. septembra ove godine, na poziciji Finansiranje projekata i programa u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, u iznosu od 313.797 KM.

redstava iz ove odluke biće dodijeljena za finansiranje projekata i programa Saveza žena oboljelih od raka dojke Iskra Banjaluka, Udruženja multiple skleroze regije Istočna Hercegovina, Dnevnog centra za dnevno zbrinjavanje odraslih osoba sa posebnim potrebama od 18 do 47 godina starosti “Moja nada” Nevesinje, Centra za koordinaciju i podršku lica sa invaliditetom Istočne Hercegovine, Centra za društveni razvoj Fortuna grupa Banjaluka, Udruženja građana “Sloboda” Banjaluka, Udruženja mladih Čelinac, Opštinske organizacija Crvenog krsta Osmaci, JU Centra za socijalni rad Milići, Udruženja transplantiranih RS, Banja Luka, JU Centra za socijalni rad Čajniče, Udruženja dijabetičara Prijedor, Udruženja građana za pomoć oboljelim od astme i KOPB “Anemona”, JU Centra za socijalni rad Srebrenica, Saveza društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, Trebinje, Saveza paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida Republike Srpska Banjaluka, Saveza gluvih i nagluvih Republike Srpske, Saveza distrofičara Republike Srpske Banjaluka, Udruženja porodica i prijatelja osoba sa tuberoznom sklerozom, te Udruženja građana “Institut za javnu upravu i javne politike” Doboj, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Pravni osnov za donošenje Odluke je član 5. stav 3. Zakona o izvršenju Budžeta za 2022. godinu. Uredbom o kriterijumima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele sredstava od igara na sreću, propisano je da raspodjelu sredstava od igara na sreću vrši, između ostalih, i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, u iznosu od 50 odsto od ukupnih sredstava iz člana 4. stav 1. Uredbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: