Naslovna Izdvajamo Banka Srpske prodaje umjetničke slike i farmu svinja

Banka Srpske prodaje umjetničke slike i farmu svinja

Banka Srpske u stečaju odlučila je da proda osam umjetničkih slika procijenjene vrijednosti 45.800 KM, autor svih slika koje su na prodaju je mostarski slikar Adin Hebib, a dvije najskuplje procijenjene su na po 8.000 maraka.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao pomenuta banka je ranije na prodaju nudila 38 umjetničkih slika, a autor većine njih su bili umjetnici iz Bihaća ili su u vezi sa tim gradom.

Pored toga su oglasili prodaju farme svinja u Kočićevu, poslovnog objekta u Čelincu, pilićarnika u Prijedoru, dvosobnog stana na Palama, putničkog automobila, pržionice kafe i druge pokretne i nepokretne imovine.

Kada je u pitanju poslovni objekat u Čelincu, on se prodaje zajedno sa zemljištem, a nude ga za 106.054 KM.

“Na ovoj licitaciji imovina se ne može prodati ispod 50.000 maraka”, stoji u oglasu.

Farma svinja u Kočićevu kod Gradiške procijenjena je na 235.502 KM, a u to imanje ulaze stambeni objekat, štala sa garažom, mješaonica stočne hrane, štala za tov svinja, te betonski temelji za silose.

Kako je navedeno, imovina ne može biti prodata ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti.

Pilićarnik sa zemljištem u Prijedoru procijenjen je na 574.961 KM, dok je jedan od poslovnih prostora u ovom gradu ponuđen za oko 100 hiljada maraka.

Dvosoban stan na Palama na prodaju je za 66.000 maraka, dok je podrumska ostava u Prijedoru ponuđena za 28.352 KM.

Na prodaju je i putnički automobil vrijedan 3.000 KM, silosi u vrijednosti 7.000 maraka, pržionica kafe od 900 KM, te miješaonica stočne hrane koja je ponuđena za 1.500 maraka.

Prodaja umjetničkih slika i nepokretnosti će se obaviti putem usmenog javnog nadmetanja 23. septembra u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, dok će se istog dana prodaja već pomenutih nepokretnosti održati putem prikupljanja ponuda u zatvorenim kovertama.

Pravo učešća u javnoj prodaji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit u iznosu od 10 odsto od procijenjene cijene nekretnine.

CAPITAL: Bojana Ninković