Naslovna Region Bećković o 21. maju: Crna Gora je zavisna država, ka spoljnoj politici...

Bećković o 21. maju: Crna Gora je zavisna država, ka spoljnoj politici je evropska, a ka unutrašnjoj je pećinska!

Crna Gora je 21. maja 2006. postala nezavisna od Srbije, a zavisna od cijelog svijeta, izjavio je za BORBU, povodom Dana nezavisnosti pjesnik i akademik Matija Bećković.

U spoljnoj politici Crna Gora možda jeste na proevropskom kursu, ali se istovremeno njena unutrašnja politika može okarakterisati pećinskom, ocijenio je akamedik.

-Crna Gora je odvajanjem od Srbije postala privatna država Mila Đukanovića. U spoljnoj politici evropska, a u unutrašnjoj pećinska- rekao je Bećković

Bećković se i osvrnuo i na poslednju izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da građani koji su 21. maja 2006. godine glasali da Crna Gora ostane u zajednici sa Srbijom, nemaju moralno pravo da je predstavljaju bilo gdje u svijetu.

Kontradiktorno je, smatra Bećković, što Đukanović Crnu Goru naziva građanskom državom u kojoj svi uživaju sva prava. Ako je već tako doživljava, kako može većini građana da zabranjuje da u toj istoj građanskoj državi ostvaruju svoja prava.

-Predsjednik je još i dodao da je Crna Gora građanska država. Građanska država u kojoj nikakva prava nema skoro više od polovine naroda koji žive u njoj- zaključuje Bećković.