Naslovna Najnovije Bik Messi pobijedio na Manjači

Bik Messi pobijedio na Manjači

0

Bik Mesi, vlasnika Benita Brajkovića iz Kiseljaka, pobjednik je koride na Kočićevom zboru i osvajač titule „Jablan“ u teškoj kategoriji.

U srednjoj kategoriji novi šampion je bik Gareša iz štale Ante Tubića iz Mrkonjić Grada.

Rade Božić iz Stričića do posljednjeg trenutka se nadao da će njegov rogonja Jablan osvojiti pehar u srednjoj kategoriji, ali je on izgubio u finalu.

Nije mu pomoglo ni čuveno kočićevsko ime, ni prednost domaćeg terena.

U finalu je izgubio i Roki, bodač vlasnika Stevana Kričkovića sa Grmeča.

Kako je za Srpskainfo potvrdio Dušan Savanović Savan, organizator sportskih takmičenja na 58. Kočićevom zboru, borbe su bile uzbudljive, ali u znaku prijateljstva i fer pleja.

„Čestitamo pobjednicima, ali čestitamo i svim učesnicima, koji su doprinijeli da ovo bude jedna od najboljih korida u skoro šest decenija postojanja Kočićevog zbora. Kao domaćini smo dokazali da su na Manjaču svi dobrodošli, bez obzira na to odakle dolazili“, rekao je Savan.

Pobjedniku u teškoj kategoriji slijedi nagrada od 5.000 KM, dok će osvajač titule u srednoj kategoriji dobiti nagradu od 3.000 KM.

Oni koji nisu osvojili titulu, dobili su honorare, odnosno nadoknadu putnih troškova u iznosu od 100 KM do 900 KM, u zavisnosti od toga koliki su put prevalili do Manjače.

U ovogodišnjoj koridi učstovalo je ukupno 30 bikova iz Krajine, Hercegovine i srednje Bosne.

Najbrojniju ekipu imali su uzgajivači iz Posušja i okoline koji su na Manjaču došli sa šest bikova.

bonus

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube