Naslovna Najnovije Bivši direktor Nokije želi kupiti fudbalskog diva: Skupio sam 2.5 milijarde evra

Bivši direktor Nokije želi kupiti fudbalskog diva: Skupio sam 2.5 milijarde evra

0

​Finski biznismen Tomas Ziliakus, prilično nepoznat široj javnosti i kandidat i za kupovinu Mančester Junajteda, sada je zainteresovan za milanski Inter, uvjeravao je u ponedjeljak italijanske medije.

„Ozbiljan sam, ove sedmice ili najkasnije iduće, sadašnji vlasnik Intera dobiće adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba“, rekao je u intervjuu objavljenom na stranici dnevnika „La Repubblica“.

Ziliakus tvrdi da je zahvaljujući „različitim ulagačima, malim i velikim, porodicama i institucionalnim ulagačima“ čija imena i nacionalnosti nije želio otkriti, prikupio 2.5 milijarde evra za kupovinu milanskog Intera, lidera italijanskog prvenstva i finalista posljednje Lige šampiona.

Ponudu će, objašnjava, dati „kompanija XXICenturyCapital koja ima sjedište u Singapuru i koja je zainteresovana za fudbal i modu“.

Milanski Inter, 19-struki italijanski prvak i trostruki evropski šampion, od 2016. kontrolišu kineska grupa Suning i biznismen Steven Cang. Magazin „Forbes“ procjenjuje italijanski klub na 1.03 milijarde dolara (960 miliona evra).

Ziliakus je bivši izvršni direktor Nokije koji kaže da je svoje bogatstvo izgradio u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gdje je 1998. osnovao investicioni fond specijalizovan za nove tehnologije „Mobile FutureWorks“ (MFW).

Njegova ponuda za kupovinu Mančester Junajteda bila je neuspješna. Osnivač petrohemijskog diva „INEOS“, britanski milijarder Džim Ratklif, sprema se preuzeti 25 odsto udjela u engleskom klubu za oko 1.7 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: