Naslovna BIH „Elektroprenos BiH“ daje milione maraka „Prointeru“

„Elektroprenos BiH“ daje milione maraka „Prointeru“

0

„Elektroprenos Bosne i Hercegovine“ odlučio je da posao rekonstrukcije i adaptacije objekata u Banjaluci težak gotovo sedam miliona maraka povjeri grupi ponuđača, među kojima su „Prointer“ i njena kćerka firma „Kaldera“.

Pored ove dvije firme, u grupaciji koja će raditi na adaptaciji je još pet preduzeća i to „New santron inženjering“ Novi Grad, „Geokop“ Derventa, „Radis“ Istočno Sarajevo, kao i „Topling“ i „Gradip“ iz Prnjavora.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora na tender je pristigla jedna ponuda i ona je za „Elektroprenos“ bila prihvatljiva.

Nabavka je sprovedena otvorenim postupkom, a predmet ovog postupka je konkretno bila rekonstrukcija, adaptacija, sanacija, dogradnja i nadogradnja objekata u Banjaluci.

Ugovor je zaključen 1. novembra.

Firma „Prointer“ je prije četiri godine kupila 65 odsto kompanije „Kaldera“ u vlasništvu Milenka Čičića. Zanimljivo, „Prointer“ je preuzeo „Kalderu“ nakon što je ta Čičićeva firma prodala Vladi RS preduzeće  HE “Bistrica” za nešto više od 20 miliona maraka, a koje je “Kaldera” od Republike Srpske prethodno otkupila za tri puta manji iznos, odnosno za 6,8 miliona maraka.

Da je „Prointer“ omiljena kompanija institucija u BiH najbolje se vidi i iz činjenice da je samo u posljednjih nekoliko dana dobio desetak ugovora.

(Capital) Foto: Elprenos.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: