26.7 C
Banja Luka

Bodiroga: Novac od igara na sreću preusmjeriti nerazvijenim opštinama

Srpska demokratska stranka (SDS) priprema izmene i dopune Zakona o igrama na sreću koje će uskoro uputiti u Narodnu skupštinu. Prema rečima poslanika i potpredsednika SDS-a, Ognjena Bodiroge, nepravedno je da se desetine miliona KM godišnje slivaju u budžete dveju lokalnih zajednica koje su već razvijene i bogate. Taj novac, ističe Bodiroga, treba preusmeriti nerazvijenim opštinama i ranjivim kategorijama društva.

Bodiroga objašnjava da je neophodno promeniti član Zakona o igrama na sreću koji se odnosi na dobitak od internet igara na sreću. „Tim članom se favorizuju dve lokalne zajednice u kojima su sedišta kladionica, jer je njime predviđeno da se porez na dobitak za one građane koji ne žive u Republici Srpskoj uplaćuje tim lokalnim zajednicama. Naš predlog je da se taj novac, a reč je o iznosu od više od 10 miliona KM godišnje, podeli između Fonda dečije zaštite, Fonda solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu i izrazito nerazvijenih opština“, navodi Bodiroga.

Nerazvijenim opštinama poput Berkovića, Ljubinja, Istočnog Mostara, Rudog, Šekovića i Novog Goražda, dodatnih dvesta-trista hiljada KM u budžetu bi značilo mnogo.

„Od tog novca, zavisno od njihovih potreba, mogu kupiti vozila hitne pomoći, opremu za domove zdravlja, finansirati sportske klubove i kulturne manifestacije, ili pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Moramo kao društvo pokazati socijalnu odgovornost i više pravde. Ako ne pomognemo nerazvijenim opštinama, ostaće nam prazne“, poručio je Bodiroga.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here