Naslovna Izdvajamo BRATISLAV ŽIVKOVIĆ RANJEN U UKRAJINI! Hitno prebačen u Moskvu! SAZNAJEMO U KAKVOM...

BRATISLAV ŽIVKOVIĆ RANJEN U UKRAJINI! Hitno prebačen u Moskvu! SAZNAJEMO U KAKVOM JE STANJU?

0
Veteran 63. padobranske brigade, četnički komandant, vitez i jedan od oficira Suverenog Vojnog Viteškog Reda Zmaja (pod pokroviteljstvom NJKV Princa Vladimira Karađorđevića), kapetan Jurišnog gvardijskog bataljona Oružanih snaga Ruske Federacije nedavno je prebačen u bolnicu u Moskvi nakon ranjavanja na ratištu u Ukrajini, izveštava Dejan Damnjanović, prenosi Srpska analitika.

Odmah posle ranjavanja gelerima tokom minobacačkog napada na njegovu jedinicu, on je operisan u Gorlovki da bi nakon par dana, zbog ozbiljnosti povreda, bio prebačen u Moskvu. Gospodin Živković je odmah po dobijanju ruskog državljanstva, od samog početka specijalne vojne operacije kao dobrovoljac uzeo učešće u vojnom sukobu u Ukrajini a ovo je četvrto njegovo ranjavanje. Imajući u vidu ozbiljnost povrede, proces oporavka će trajati oko osam meseci.

Do ranjavanja je došlo prilikom zauzimanja sela Majorsk kod Gorlovke u koje je jedinica gospodina Živkovića ušla prva. Zauzevši prvu ulicu, u neposrednoj blizini ispred njega došlo je do udara mine zbog čega je došlo do teškog ranjavanja u predelu potkolenice. ‘’Krvlju ovog srpskog viteza još jednom je krštena ruska zemlja’’, prokomentarisao je Dejan Damnjanović.

Srpska analitika je objavila i fotografiju Živkovića iz moskovske bolnice.

 

Foto: lična arhivaIzvor: Srpska analitika

Bonus video

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube