34.7 C
Banja Luka

BRITANIJA SPREMA VOJSKU: “Pripremite se za borbu”… DA LI SMIJU NAPASTI RUSIJU?

U motivacionom govoru, britanski general Patrik Sanders rekao je britanskim snagama da se pripreme za novi kopneni rat u Evropi. “Moja je dužnost da našu vojsku učinim što smrtonosnijom i efikasnijom”, rekao je Sanders.

Pripremite se za borbu i pobedite Rusiju u novom evropskom kopnenom ratu – upozorio je najviši britanski general, novi komandant britanske vojske.

General ser Patrik Sanders, koji je ove nedelje preuzeo celu komandu nad britanskom vojskom, rekao je svojim trupama da se pripreme za bitku. “Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se ponovo bori u Evropi”, rekao je on, dok ruska invazija na Ukrajinu podriva globalnu stabilnost.

– Ja sam prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje veliku kontinentalnu silu. Trajna pretnja iz Rusije pokazuje da smo ušli u novu eru nesigurnosti – rekao je Sanders u snažnoj poruci britanskim trupama.

Moja je dužnost da našu vojsku učinim što je moguće smrtonosnijom i efikasnijom. Vreme je sada i naša je šansa da to iskoristimo – rekao je Sanders.

Poruka dolazi u trenutku kada Putin preti zemljama NATO-a, a ove nedelje je ismevao bivše sovjetske države u Evropi rekavši: “One su deo teritorije istorijske Rusije”.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here