21.7 C
Banja Luka

Novi detalji nesreće na putu Trebinje – Bileća: Poginuo poznati medar

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6.45 u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Kobnih momenata on je upravljao FIAT-om, a riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

„Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege“, kazao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Kako nam je potvrđeno iz UKC RS, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

„Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne“, naveli su za „Nezavisne novine“ iz UKC RS.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje,  vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio FIAT kojim je upravljao Ljubibratić.

„Iz zasad neutvrđenih razloga FIAT je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila“, saopšteno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here