Naslovna Najnovije Bugari preko Laktaša stigli na tržište igara na sreću u Srpskoj 

Bugari preko Laktaša stigli na tržište igara na sreću u Srpskoj 

0

Bugarska kompanija “Euro Games Technology (EGT) Group” novi je igrač na tržištu igara na sreću u Republici Srpskoj, a na kojem se uglavnom igra po pravilima Vlade Srpske i resornog ministarstva, saznaje portal CAPITAL.

Naime, nakon što je “Lutrija Republike Srpske” od njih naručila aparate za kockanje vrijedne 10,7 miliona maraka oni su u Laktašima osnovali svoju poslovnicu koja će poslovati u formi društva sa ograničenom odgovornošću.

Uplatili su 29.337,45 KM kapitala, a zastupaće ih direktor “EGT”-a iz Srbije Aleksandar Kliska. Sjedište je prijavljeno u Ulici cara Dušana.

Koju će djelatnost obavljati za sada nije poznato, ali s obzirom da je preduzeće ima pravo na spoljnotrgovinsko poslovanje, očigledno da je jedan od razloga uvoz aparata za „Lutriju Srpske“.

Okružni privredni sud u Banjoj Luci upisao je osnivanje ove firme u svoje registre početkom marta, upravo u periodu kada je “Lutrija RS” donijela odluku da od njih naruči 1.000 aparata koje će plaćati u jednake 24 mjesečne rate.

Tačnije, zvanični kupac aparata je firma “EVL” iz Banjaluke u većinskom vlasništvu “Lutrije”. Riječ je o preduzeću koje je osnovano uz grubo kršenje zakona i Ustava Republike Srpske, a sve zbog firme „Casinos Austria VLT AG“ Švajcarska koja je partner “Lutrije” i suosnivač firme.

Uprava “Lutrije” je pokušala da ponovi izbor strateškog partnera, ali to je spriječila ministrica finansija Zora Vidović svojim tumačenjem sudskih presuda.

Inače “EVL” organizuje virtuelne elektronske igre na video lutrijskim terminalima kao što su keno, bingo, slotovi, trke pasa i slično.

CAPITAL

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube