Naslovna Najnovije Cijelo ostrvo u Crnoj Gori se prodaje za 80 miliona evra

Cijelo ostrvo u Crnoj Gori se prodaje za 80 miliona evra

0

Kompanija Ostrvo Sveti Marko ponudila je istoimeno ostrvo kod Tivta na prodaju za oko 80 miliona eura, iako je prošle godine uplatila 700 hiljada na ime poreza za nepokretnost za 2020, saopštio je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

– Prodaje se čitavo ostrvo, a koliko sam upućen početna cijena je oko 80 miliona eura. Opština nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje, pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj – kazao je Komnenović za Radio Tivat.

Kompanija je tada predala Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, a predviđena je bila gradnja hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima.

Ukupna površina ostrva je skoro 340 hiljada kvadratnih metara. Na ostrvu je u sezoni radilo i do 200 ljudi iz Tivta i susjednih gradova.

Tivatska firma Ostrvo Sveti Marko formirana je 2007. godine, kada je ostrvo koje je bilo najatraktivnija imovina turističke firme “Putnik” iz Beograda, prešlo u ruke grupacije “Metropol”, iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk. “Metropol” je planirao da na ostrvu sagradi turistički kompleks vrijedan 400 miliona eura.

Prema ranijem pisanju medija Slipenčuk je nakon nekoliko godina djelove imovine “Metropola” razdijelio akcionarima, a ostrvo Sveti Marko zvanično došlo u posjed of šor kompanije “Stala Property Holdings Ltd” registrovane u Hong Kongu, prenio je Bankar.me.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube