Naslovna Izdvajamo CRNA GORA: Do 19 sati glasalo je 67,1 posto glasača! Da li...

CRNA GORA: Do 19 sati glasalo je 67,1 posto glasača! Da li pada MILO?

0

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je objavio da je do 19 sati izlaznost na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori 67,1 posto što je više u odnosu na prvi krug kada je u tom periodu glasalo 60,6 posto birača. Biračka mjesta se zatvaraju u 20 sati.

Prema rezultatima CDT glasalo je oko 363.600 glasača, dok nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) ima nešto manje brojke, odnosno postotak od 66,9 posto.

Na sjeveru zemlje je glasalo 66,8 posto birača, u centralnoj regiji je glasalo najviše (71,5 posto), dok je na jugu glasalo najmanje – 58,9 posto. U prvom krugu je na sjeveru do 19 sati glasalo 59,8 posto, u centralnoj regiji 66,1 posto, a na jugu 52,5 posto.

Milatović je nakon glasanja danas rekao da je siguran u svoju pobjedu, poručio je da će samo biti pitanje toga kolika će razlika biti između njega i protivkandidata. Đukanović je s druge strane poručio da bi njegova pobjeda značila povratak na evropski cilj, ali da će čestitati protivniku ukoliko se ipak dogodi da izgubi izbore.

Izlaznost glasača u drugom krugu predsjedničkih izbora veća je nego u prvom krugu, no teško je reći šta to nagovještava za konačni rezultat.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube