30.7 C
Banja Luka

Cvijanović i Komšić čestitali Kurban-bajram

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, u povodu Kurban-bajrama, uputila je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijedi u Bosni i Hercegovini.

 „U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, upućujem vam iskrene čestitke sa željom da bajramski dani budu ispunjeni blagostanjem, zadovoljstvom i obiteljskim zajedništvom. Neka radost velikog blagdana, koji simbolizira solidarnost, mir i poštovanje, bude prigoda za duhovnu obnovu, nadahnuće i motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i suradnje“, napisala je Cvijanović u čestitci.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu povodom Kurban-bajrama

“Uvaženi ef. Kavazoviću, Vama i muslimanima u Bosni i Hercegovini i van domovine čestitam Kurban-bajram. Kurban-bajram simbolišu poruke o važnosti žrtvovanja, nesebičnosti i solidarnosti prema drugome, konstantno nas upućujući jedne na druge. Duh praznika podsjeća nas na one koji su u potrebi, na važnost međusobnog poštovanja, razumijevanja i davanja“, napisao je Komšić.

Komšić je poželio da ovaj praznik donese trajni mir i radost u domove.

„Bajram šerif mubarek olsun!“, dodao je.       

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here