Naslovna Izdvajamo CVIJANOVIĆ: Ministarstvo spoljnih poslova BiH je mimo volje Predsjedništva BiH odlučilo da...

CVIJANOVIĆ: Ministarstvo spoljnih poslova BiH je mimo volje Predsjedništva BiH odlučilo da pošalje instrukciju delegaciji BiH u UN da podrži rezoluciju o Ukrajin

0

Ministarstvo spoljnih poslova BiH je mimo volje Predsjedništva BiH odlučilo da pošalje instrukciju delegaciji BiH u Ujedinjenim nacijama da podrži rezoluciju o Ukrajini i da prihvati da je kosponzoriše, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Kako ste se vašim dopisom oglušili o stav Predsjedništva BiH po pitanju pridruživanja i kosponzorstva predmetne rezolucije Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH od MIP-a zahtijeva da sadržaj svojih instrukcija prema DKP mreži BiH, uključujući i konkretni slučaj, striktno uskladi sa stavovima Predsjedništva“, naveli su oni.

Kako preciziraju, jedini formalni stav kojeg predstavnik BiH može iznijeti je uzdržanost i odbijanje prihvatanja statusa kosponzora.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva su pojasnili da se Predsjedništvo još 16. februara izjasnilo na zahtjev MIP-a, te da na sjednici nije postignuta saglasnost o tom pitanju, te da iz toga proističe da je jedini mogući stav BiH o ovoj rezoluciji uzdržanost.

Podsjećanja radi, u Generalnoj skupštini UN-a traje rasprava o pomenutoj rezoluciji povodom godinu dana od početka rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube