Naslovna Politika Pravni tim traži ocjenu zakonitosti odluke o opozivu

Pravni tim traži ocjenu zakonitosti odluke o opozivu

0

Odluka o pokretanju postupka opoziva gradonačelnika Bijeljien Ljubiše Petrovića danas je stupila na snagu. Međutim, pravni tim gradonačelnika traži ocjenu zakonitosti ove odluke.

Gradonačelnik Petrović podnio je tužbu Okružnom sudu u Bijeljini kojom se traži poništenje odluke o imenovanju Komisije za sprovođenje njegovog opoziva.

Od Ustavnog suda RS traže i ocjenu ustavnosti i zakonitosti ovih odluka. O svemu je upoznato Ministarstvo uprave i lokalne samouprave. Gradonačelnik Bijeljine je uputio i zahtjev CIK-u i Republičkoj izbornoj komisiji za nadzor skupštinske odluke o imenovanju komisije za sprovodjenje opoziva.

”Svaku zakonsku i na zakonima zasnovanu odluku sprovodimo.Ono sve što nije po zakonu u ovom dijelu,to nam ne pada na pamet da sprovodimo, ali se radujemo referendumu koji se najavljuje već dvije godine.,rekao je gradonačelnik Bijeljine,Ljubiša Petrović

Komentarišući izjavu predsjednika RS Milorada Dodika da se Odluke Skupštine grada moraju poštovati, Petrović mu poručuje:

”Nemamo mi predsjednika RS,mi imamo predsjednika kojeg je CIK izabrao i imenovao za predsjednika RS. Od 02.novembra nikako da se udostoje i javnosti,narodu prikažu izvještaj sa kontrolnog brojanja.To vam sve govori.”

Krivičnu prijavu protiv gradonačelnika danas je najavio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

”Gradonačelnik Petrović nije ni prvi ni poslednji gradonačelnik koji opstruiše proces svog opoziva,on nema mehanizme da to uradi do izjašnjavanja građana.”,rekao je Aleksandar Đurđević,predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Ljubiša Petrović,gradonačelnik Bijeljine ke odgovorio.

”Mi referendum ne opstruišemo,radujemo se referendumu, ali iz gradskog budžeta se neđe vidjeti ni jedna jedina KM.

Petrović je u ime gradske uprave podnio i krivičnu prijavu protiv predsjednika  GIK-a Dijane Božić Savić, zbog kako je istakao sumnje u zloupotrebu položaja.

“Prva krivična prijava se podnosi zbog osnova sumnje da je zloupotrijebila svoj službeni položaj i nesavjesnog rada u službi, zasnovane na sumnji o dodjeljivanju više ugovora o djelu fizičkim licima,koja su već po izbornom zakonu plaćena za rad u GIK,odnosno u komisiji za sprovođenje opoziva. Protiv predsjednice GIK Bijeljina Dijane Savić Božić, podnesena je I Krivična prijava znog osnova sumnje da je falsifikovala dokumente,izjavio je Petrović.

(BN)  Foto:BN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: