Naslovna Najnovije Da li će POLJSKA UDARITI? SAD izdale upozorenje: Napustite Bjelorusiju, odmah!

Da li će POLJSKA UDARITI? SAD izdale upozorenje: Napustite Bjelorusiju, odmah!

0

Stejt department SAD pozvao je svoje građane da pod hitno napuste teritoriju Bjelorusije, usljed zatvaranja određenih pograničnih prelaza na bjelorusko-litvanskoj granici, saopštila je Ambasada SAD u Minsku.

„Građani SAD koji se nalaze u Bjelorusiji treba pod hitno da napuste zemlju. Razmotrite mogućnost izlaska preko preostalih graničnih prelaza s Litvanijom i Letonijom, ili mogućnost izlaska avionom. Građanima SAD nije dozvoljeno da idu iz Bjelorusije u Poljsku kopnenim putem. Ne idite ni u Rusiju ili Ukrajinu“, navedeno je u saopštenju.

Ambasada SAD se oglasila zbog, kako je navedeno, toga što „bjeloruske vlasti nastavljaju da doprinose neisprovociranom napadu na Ukrajinu, da proizvoljno primjenjuju lokalne zakone, kao i zbog mogućnosti izbijanja građanskih nereda, rizika od hapšenja i ograničenih mogućnosti Ambasade SAD da pruži pomoć Amerikancima koji se nalaze u toj zemlji“.

Vlada Litvanije je od petka privremeno zatvorila granične prelaze s Bjelorusijom – „Šumskas“ i „Tvjarjačus“, objasnivši odluku „promjenom geopolitičke situacije“ i „prijetnjama nacionalnoj bezbjednosti“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube