Naslovna Izdvajamo Vladislav Dajković: Sa suzama u očima i ponosom u grudima napuštam Kosovo...

Vladislav Dajković: Sa suzama u očima i ponosom u grudima napuštam Kosovo i Metohiju

„Vi zemlju što dijelite morate da znate, možete nam uzeti i poslednju nadu, na dva dijela srce čak da pocijepate u njemu je Kosovo u jednom komadu!“

Politički aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković posjetio je Srbe koji protestuju na Jarinju.

Došli smo kao braća iz Crne Gore da podržimo sve ove mlade momke i ljude, koji su došli i svojim tijelima da brane svoju zemlju.

Mi nismo došli da podižemo bilo kakve tenzije, nego smo došli samo da pružimo bratsku ruku, jer ste i vi nama pružili ruku kada smo mi branili svetinje u Crnoj Gori.

Kako kaže Dajković, drugovi su ga zamolili da objavi podršku Srbima na Kosovu i Metohiji ali on kaže da ga je bilo sramota da  to uradi.

Upalio je auto i uz Božiju pomoć i sa prijateljima je krenuo na Kosovo.

Uz mnogobrojne prepreke, Dajković je sa prijateljima stigao  do srpske Sparte.

Radovi na administrativnom prelazu Jarinje na sjeveru Kosova nisu nastavljeni ni danas zbog mirnog protesta okupljenih Srba, koji su najavili da će tu ostati i drugu noć, da bi, kako su istakli, spriječili postavljanje granice sa centralnom Srbijom.

Srbi sa sjevera Kosova od ponedeljka se okupljaju na lokaciji gdje treba da bude integrisani prelaz Jarinje, pored puta Raška – Leposavić, a noć će provesti u svojim automobilima i u šatoru koji je tu  postavljen.

Dajković se pridružio braći i pružio im podršku.

Opširnije u videu:

 

Cerovina Nikolina/ Vijesti Srpske